tips på att rengöra rulltrappa

Hur rengör man en rulltrappa?

Vad finns det för olika sätt att rengöra en rulltrappa? Folk tänker inte på vilken tuff och ansträngande uppgift det är att rengöra en rulltrappa. Det finns många rörliga delar och den här typen av underlag kan vara väldigt svår att få att se nästintill ny ut.

3 vanliga sätt att rengöra en rulltrappa

Det finns tre vanliga sätt att rengöra en rulltrappa.

  • Det första är för hand, vilket tar väldigt lång tid och kan vara ett hårt arbete med dåligt slutresultat.
  • Det andra är genom att använda en liten bärbar skrubbare med dubbla roterande borstar.
  • Det tredje och bästa sättet att rengöra en rulltrappa är genom att använda en professionell rulltrappsrengöringsmaskin.

Att rengöra en rulltrappa för hand kan göras men det krävs mycket tid eller riktigt många händer som hjälper till. Det svåraste med denna rullande trappa är rännorna i varje steg. Över tid så fylls dessa med skräp och smuts som sedan komprimeras och blir väldigt svårt att få bort. Om man rengör för hand är det enda sättet att rengöra dessa att använda en borste och skrubba igenom varje ränna var för sig och på vissa rulltrappor finns det flera tusen rännor så det kan ta dagar, om inte veckor att rengöra.

Golvrengöringsutrustning

Det finns många företag runt om i världen som bygger golvrengöringsutrustning för alla möjliga sorters golvytor. Vissa av dessa bolag bygger mindre automatiska skrubbare med dubbla motroterande borstar som kan rengöra i rännor som de på stegen i en rulltrappa. Dessa maskiner kan ytligt rengöra rulltrappans steg men har inte tillräckligt långa bortstrån för att komma djupt in i varje ränna. Det är en lätt metod för att bli av med det översta lagret av smuts men det rengör bara ytan och kommer inte att få din rulltrappa att se ut som ny när du är klar.

Rulltrappsrengöringsmaskin

Det ultimata sättet att rengöra en rulltrappa är genom att använda en professionell rulltrappsrengöringsmaskin. Dessa maskiner är designade för att smidigt röra sig från steg till steg och använder ett vattenpumpssystem som först sprejar vatten ner i rännorna. Efter att vattnet skjutits in i rännorna så börjar långa roterande borstar att skrubba djupt nere i rännorna för att bli av med även den tuffaste smutsen som komprimerats över tid. För att avsluta rengöringen så används en stark dammsugare som suger upp all smuts och vatten från stegen vilket får rulltrappan att se ut som den först gjorde när den installerades.

Investera i en maskin för att rengöra rulltrappor

Att starta ett bra städföretag i Stockholm kan vara väldigt svårt, men rulltrapprengöring är ett mycket bra sätt att komma in i den kommersiella städbranschen. Det finns två huvudsakliga saker som behövs för att starta en rulltrapprengöringstjänst. Det första är en professionell rulltrappsrengörare. Dessa rengöringsmaskiner kostar mellan 200 000 kr till 500 000 kr beroende på vilka funktioner den har. En maskin av hög kvalitet kan väga upp mot 680 kg så var säker på att du skaffar en som kommer med ett transportsystem så den lätt kan lastas in och ur en firmabil. Det andra som behövs är en smidig bil som kan transportera maskinen.

Genomsnittspriset för att rengöra en rulltrappa brukar ligga mellan 20 000 – 50 000 kr, men det varierar beroende på hur stor rulltrappan är och vart du befinner dig. Det är viktigt att ha rätt utrustning för att genomföra jobbet professionellt och börja bygga upp en regelbunden kundbas. Se till så att du använder en maskin från en pålitlig tillverkare som bygger de bästa och mest hållbara rulltrapprengöringsmaskinerna.