Städtips bloggen

Utvalt inlägg

Städtips – Snabbstädning av ditt hem

Spara tid med snabbstädning av ditt hem

Många professionella städare säger att de ”behärskar konsten med snabb, effektiv rengöring.” Detta kan vara sant, men du betalar dem för att städa så du förväntar dig snabb service. Tyvärr har inte alla råd att punga ut pengar för städtjänster. Så hur snabbar du upp din egen städning? Läs vidare och prova dessa städtips för att städningen i ditt hem skall bli snabb och effektiv.

städtips på snabbstädning

# 1 Schemalägg varje städjobb. Inrätta en daglig, veckovis, månadsvis och säsongvis schema för städning. Skriv ner varje syssla. Inkludera tiden på dagen som du kommer att utföra sysslan. För dagliga och veckovisa sysslor, göra en lista över vad du ska göra varje dag från måndag till fredag​​. Om du inte arbetar under veckan (vilket innebär att vissa sysslor måste göras under helgerna) håll lördagen och söndagen fri. Sätt denna lista på kylskåpet eller anslagstavlan. Du kommer att använda denna lista som din städnings guide varje vecka.

För månatliga sysslor, skulle det vara bättre att ställa in påminnelser eller larm i din elektroniska kalender eller din mobiltelefon. Påminn dig själv om en månad eller säsong och gärna en dag eller två innan själva städningen måste göras. På så sätt kan du fortfarande justera dagen om det behövs.

# 2 Håll dig till ditt städschema för din snabbstädning. Skjut inte upp dina städsysslor om det inte är en nödsituation. Ja, du måste vara flexibel men ibland, när du börjar ändra i dina scheman tenderar du att sluta följa det hela och hållet. Om du måste skjuta en knepig uppgift, tilldela den en annan dag på samma vecka och se till att du utför den.

# 3 Begränsa alla distraktioner. Stäng av tv-apparaten och datorn, låt telefonsvararen ta samtalen och ställ din mobiltelefon på tyst läge. Du vill inte låta såpoperor, matlagningsprogram, telefonsamtal, sms eller e-post distrahera dig från de aktuella uppgifterna. Schemalägga städning före eller efter ditt favoritprogram. Du kan dock spela musik för att få dig att hålla fokus.

# 4 Städa som ett team. Du behöver inte lägga vikten på hastigheten vid en snabbstädning och städa allt själv. Tilldela sysslor till olika medlemmar i hushållet, inklusive barn. Alla bör åtminstone städa upp sitt rum dagligen och hantera sina saker.

# 5 Städa upp efter hand. Städa upp spill omedelbart, diska disken direkt efter måltid, häng upp kläder som fortfarande kan användas eller placera smutsiga i tvättkorgen direkt efter att du tagit av dem. Lägga undan böcker, tidningar, leksaker, smink och toalettartiklar efter varje användning. Skräppost och gamla papper bör genast läggas i pappersinsamlingen. Och se till att alla medlemmar av familjen göra detsamma.

# 6 Placera dina städartiklar i en korg. Dina städredskap ska vara i separata korgar beroende på var de kommer att användas: en för alla boendeytor, en för badrum och en för köket. Din toalettborste behöver inte följa med in i sovrummet eller köket, eller hur? Investera i bra verktyg med kvalitet som kan få jobbet gjort enkelt istället för billiga sådana som lätt blir slitna eller inte kan absorbera spill eller sig smuts och damm. Använd allrengöringsmedel du behöver egentligen inte tjusiga specialmedel eller engångsprodukter rengöringsprodukter. Satsa på miljövänliga rengöringsprodukter om du kan. Det är bättre för miljön.

# 7 Investera i bärbara verktyg. En bärbar dammsugare är lättare att dra runt. Du kan använda denna för snabb dammsugning som rengöring av djurhår på kuddar eller ludd och annan smuts som du hittar. En liten skyffel och borste kan vara till hjälp också vid en snabbstädning.

# 8 Ha ett system. Städa uppifrån och ner. Allt damm och smuts kommer att rasa nedåt. Dammsug inte eller tvätta innan du har haft en chans att torka och damm. Börja längst upp i hyllor och skåp, skaka dammet av gardiner eller rengöra taket. Gå sedan ner till nästa nivå, bord, nattduksbord, soffbord, sängar. Slutligen golven så att du kan bli av med allt smuts och damm. Bortsett från att röra sig från uppifrån och ner, flytta från vänster till höger (eller vice versa). Virra inte runt

# 9 Om det inte är smutsig, städa inte. Varför slösa tid på att städa något som inte är smutsig? För daglig städning rengöra bara där du hittar, fläckar eller smuts. Schemalägg storstädning av hela områden eller vitvaror en annan dag.

# 10 klocka dig själv. Håll koll på hur mycket tid du spenderar på städning i varje rum. När du får rutin på dina sysslor bör du spendera mindre tid på varje. Men låt inte kvaliteten på din städning lida. Städa inte måfå bara för att spara tid då kommer du att ha mer att göra nästa gång.

# 11 Anställa personal. Vid större städjobb behöver du definitivt anlita någon annan som gör jobbet. Om mattan eller klädsel är mycket smutsig, ta in någon för att tvätta den. Det finns ingen anledning att spenderar så mycket tid på en rengöring du inte kan göra ordentligt.

Snabbstädning är inte som att städa ditt hem i super hastighet. Det handlar om att ställa upp och hålla ett schema städning, städa systematiskt och använda rätt verktyg för att utföra jobbet. Följ städtipsen ovan och du kommer att ha en ren och fräsch doft hemma på nolltid.

tips på att rengöra rulltrappa

Hur rengör man en rulltrappa?

Vad finns det för olika sätt att rengöra en rulltrappa? Folk tänker inte på vilken tuff och ansträngande uppgift det är att rengöra en rulltrappa. Det finns många rörliga delar och den här typen av underlag kan vara väldigt svår att få att se nästintill ny ut.

3 vanliga sätt att rengöra en rulltrappa

Det finns tre vanliga sätt att rengöra en rulltrappa.

  • Det första är för hand, vilket tar väldigt lång tid och kan vara ett hårt arbete med dåligt slutresultat.
  • Det andra är genom att använda en liten bärbar skrubbare med dubbla roterande borstar.
  • Det tredje och bästa sättet att rengöra en rulltrappa är genom att använda en professionell rulltrappsrengöringsmaskin.

Att rengöra en rulltrappa för hand kan göras men det krävs mycket tid eller riktigt många händer som hjälper till. Det svåraste med denna rullande trappa är rännorna i varje steg. Över tid så fylls dessa med skräp och smuts som sedan komprimeras och blir väldigt svårt att få bort. Om man rengör för hand är det enda sättet att rengöra dessa att använda en borste och skrubba igenom varje ränna var för sig och på vissa rulltrappor finns det flera tusen rännor så det kan ta dagar, om inte veckor att rengöra.

Golvrengöringsutrustning

Det finns många företag runt om i världen som bygger golvrengöringsutrustning för alla möjliga sorters golvytor. Vissa av dessa bolag bygger mindre automatiska skrubbare med dubbla motroterande borstar som kan rengöra i rännor som de på stegen i en rulltrappa. Dessa maskiner kan ytligt rengöra rulltrappans steg men har inte tillräckligt långa bortstrån för att komma djupt in i varje ränna. Det är en lätt metod för att bli av med det översta lagret av smuts men det rengör bara ytan och kommer inte att få din rulltrappa att se ut som ny när du är klar.

Rulltrappsrengöringsmaskin

Det ultimata sättet att rengöra en rulltrappa är genom att använda en professionell rulltrappsrengöringsmaskin. Dessa maskiner är designade för att smidigt röra sig från steg till steg och använder ett vattenpumpssystem som först sprejar vatten ner i rännorna. Efter att vattnet skjutits in i rännorna så börjar långa roterande borstar att skrubba djupt nere i rännorna för att bli av med även den tuffaste smutsen som komprimerats över tid. För att avsluta rengöringen så används en stark dammsugare som suger upp all smuts och vatten från stegen vilket får rulltrappan att se ut som den först gjorde när den installerades.

Investera i en maskin för att rengöra rulltrappor

Att starta ett bra städföretag i Stockholm kan vara väldigt svårt, men rulltrapprengöring är ett mycket bra sätt att komma in i den kommersiella städbranschen. Det finns två huvudsakliga saker som behövs för att starta en rulltrapprengöringstjänst. Det första är en professionell rulltrappsrengörare. Dessa rengöringsmaskiner kostar mellan 200 000 kr till 500 000 kr beroende på vilka funktioner den har. En maskin av hög kvalitet kan väga upp mot 680 kg så var säker på att du skaffar en som kommer med ett transportsystem så den lätt kan lastas in och ur en firmabil. Det andra som behövs är en smidig bil som kan transportera maskinen.

Genomsnittspriset för att rengöra en rulltrappa brukar ligga mellan 20 000 – 50 000 kr, men det varierar beroende på hur stor rulltrappan är och vart du befinner dig. Det är viktigt att ha rätt utrustning för att genomföra jobbet professionellt och börja bygga upp en regelbunden kundbas. Se till så att du använder en maskin från en pålitlig tillverkare som bygger de bästa och mest hållbara rulltrapprengöringsmaskinerna.

hemmagjorda rengöringsmedel med ättiksprit och citron

Hemmagjorda rengöringsmedel du enkelt kan fixa själv

Gör-det-själv rengöringsmedel för när städtjänster inte är en möjlighet

Att hålla ett hus rent kan ofta vara svårare än det låter. Vardagslivets många olika ansvar kommer ibland i vägen och gör det väldigt svårt att hålla huset ens i närheten av så som du skulle vilja ha det. Dessutom, vem vill spendera all sin fritid lutad över diskbänken och försöka få bort de där svåra fläckarna? Nästa gång oredan känns ohanterbar så kan du använda dessa hjälpsamma rengöringstips för att ta hand om de lättare sysslorna och lämna den största oredan till en prisvärd städfirma i Stockholm!

Ättiksprit fixar de flesta fläckarna

Ett av de bästa vapnen i din desinficeringsarsenal kan du hitta direkt under din diskho. Vinäger har nästintill oändligt med användningsområden runt om i hemmet och kombinerat med andra ingredienser kan det göra några av de svåraste jobben busenkla. Bara genom att spraya det över kakel och duschdraperi för att sedan torka av det tar bort enklare mögelproblem. Skapar dina husdjur en illaluktande oreda? Blanda en del vinäger med tre delar vatten och badda det påverkade området för att neutralisera doften och rengöra mattan. Du kan även slänga in några teskedar med ditt diskmedel, för att skrubba extra rent när du diskar.

Citron har en mängd användningsområden

Har du en extra citron i grönsakslådan i kylen? Fruktens citrussyra ger en bred mängd desinficerande möjligheter! Bara genom att skrubba en halv citron över smutsiga köksytor och spishällar och låta juicen ligga kvar kommer lösa upp de flesta fläckar och märken på nolltid. Det samma kan du göra för att göra rent koppar, mässing, skärbrädor i trä och till och med kläder. Om du inte gillar blekmedel så kan du bara blanda ett halvt glas citronjuice med varmt vatten och sedan låta dina plagg ligga i blandningen i minst en timma innan du tvättar så hjälper du dina kläder bli extra ljusa.

Hemmagjord möbelpolish

Har du kvar den andra halvan av citronen? Kläm ur den i en behållare och blanda med en matsked olivolja och vatten. Voila! Nu har du en hemmagjord möbelpolish. Torka enkelt av dina trästolar och bord och bespara dig huvudvärken med att leta efter medlet du köpte i butik för länge sedan. Lösningen har begränsad hållbarhet, så se till att du slänger det som är kvar när du är färdig.

Okej, nu när sakerna i ögonhöjd är städade börjar det se ljusare ut. Nej, nu är det faktiskt dags att titta ovanför dig. Med stor sannolikhet behöver din takfläkts blad dammas ordentligt. Det kan ofta vara en av de jobbigaste och mest allergiframkallande sysslorna i huset. Nästa gång, istället för att använda en dammvippa så kan du bara trä över ett örngott på varje blad och skrubba dem rena. Dina ögon och näsa kommer tacka dig för att de slipper få massa dammrester i sig. Efteråt kan du bara kasta in örngotten i tvättmaskinen och använda citron-tricken för dubbel verkan!

Eftersom vi tar hand om de ytor som är svåra att nå, så kan du ta ett gäng tops för att göra rent utrymmena runt dina fönster. Dessa utrymmen har tidigare varit omöjliga men nu gör du dem enkelt när du har lite tid över. Se bara till så att du slänger dem i soporna när du är färdig.

Att boka in en professionell städfirma är ibland oundvikligt men för att ta hand om de små sakerna kan du enkelt hitta gör-det-själv inspiration runt hemmet!

Ska du flytta? Tips när du ska välja en bra flyttfirma i Stockholm

Oavsett var du än är, gäller samma grundläggande principer när du väljer en lämplig kommersiell flyttfirma inför din flytt. Du behöver hitta ett flyttföretag som är effektivt, professionellt och pålitligt. Du vill att den kommunikation som sker mellan er ska vara så bekväm och så smidig som möjligt redan från början.

Tips när du ska välja en bra kommersiell flyttfirma

När du letar efter en kommersiell flyttfirma för en kommande flytt, be om referenser från de flyttfirmorna du pratar med. Kontakta deras kunder för att ta reda på om deras flytt hanterades på ett professionellt sätt och till deras fullständiga tillfredsställelse. Att ta emot recensioner för det arbete som företaget utför kan hjälpa dig att fatta rätt beslut. Sök även på nätet för att få fler referenser.

Diskutera med chefen eller representanten från den kommersiella flyttfirman hur flytten ska ske. Du vill att det ska vara så lite stillestånd som möjligt när dagen att flytta kommer. Du måste låta alla dina kunder veta i förväg vilken tidpunkt flytten kommer att inträffa. Du som flyttar måste också meddela företaget om din nya adress och när allt går att flytta dit. Det är så viktigt att jobba med personalen som sköter tjänsten för att planera så strategiskt som möjligt. Du vill vara säker på att den tidsram som du satt kommer att följas så nära som möjligt och på så vis effektivisera arbetet.

hur hittar man bäst flyttfirma i Stockholm?

När du packar upp dina lådor markerar du och märker dem korrekt utefter vad som ska vart. Detta säkerställer att när de kommer fram till rätt destination, kommer de att placeras i rätt kontor eller på rätt plats. Det är en bra idé att fråga var och en av dina anställda att packa upp innehållet på sina egna skrivbord samt deras egen kontorsutrustning och tillbehör för att minimera förvirring. Det kan till och med vara en smart idé att låta din personal ta egna ägodelar till det nya kontoret. Detta kommer att bidra till mindre arbete för den kommersiella flyttfirman och det kommer också göra dina anställda mer bekanta med förändringen i arbetsmiljön.

Titta runt i din befintliga kontorsmiljö innan flyttgubbarna dyker upp och bestäm vilken utrustning som ska lastas in på lastbilen först, detta för att spara tid. Beroende på hur mycket utrustning du har, kan kranar behöva användas. Prata över dessa saker med flyttfirman och de kommer att kunna låta dig veta vilken del du kan spela i packnings- och lastningsprocessen. De kan också berätta vad de kommer att kunna leverera för flytten och vilka specifika uppgifter som ska utföras av dem.

Det vore klokt att placera en anställd till dig på den gamla arbetsplatsen för att övervaka det arbete som äger rum där, samt att tilldela en i de nya lokalerna. Dessa individer kan göra vad som behövs för att hjälpa kunder, hjälpa flyttgubbarna att göra sitt jobb osv. Det finns mycket för den kommersiella flyttfirman som ska göras, och ju mer du kan göra för att hjälpa processen tillsammans med dem desto bättre.

Om du behöver hjälp med flyttstädningen – kontakta oss för bäst flyttstädning i Stockholm!

Så får du bort färgfläckar från mattor

Om du skyller på barnen för deras nyfikna natur eller dig själv för att vara klumpig meden droppande pensel, problemet kvarstår dock: du har en färgfläck på mattan och det måste tas hand om.

Behandling av färgfläckar på mattan

Det är bäst om du vet både typ av matta och vilken färg som du har använt. Beroende på om fläcken är ny eller gammal så kan du använda dig av den informationen för att hitta den perfekta lösningen för att ta bort den. Å andra sidan, kan du be en professionell städare att använda deras utrustning och starka lösningar för att ta bort den.

För oljebaserad färg
De kan permanent skada mattans utseende om de får vara kvar för länge. Detta gör dem lite svårare. Du kan dock bli av med dem om du så snabbt som möjligt tar bort dem.

så får du bort färg från mattan

Blöt det omedelbart med ett par pappershanddukar genom att badda, inte gnugga fläcken. Ta en liten mängd kemtvätt lösningsmedel och tillämpa den på fläcken med en svamp. Alternativt kan du använda aceton, sprit eller en tinner som absorberande agenter när du har torkat upp den med en handduk men se till att inte röra någon annanstans på mattan eftersom det kan missfärga mattan. Därefter blöt det med tvättsprit, en lösning med varmt vatten och ett neutralt rengöringsmedel, och sen med rent vatten i den ordningen. Vänta tills det torkat och om du fortfarande kan se märket, upprepa proceduren.

För akrylfärg
Etiketten gör automatiskt din uppgift lättare att slutföra. Börja, igen, med att suga upp fläcken med torra pappershanddukar och placera flera runt fläcken för att stoppa den från att spridas. När du har tagit upp så mycket färg som möjligt detta sätt, blöt det för andra gången med glycerin. Detta kommer hjälpa att ta bort själva färgen. Eventuella rester kan tas om hand med tvättsprit. Blanda ett neutralt rengöringsmedel med lite vatten och avsluta rengöringen med en svamp. Torr och vakuum.

För latexfärg
Ännu en annan typ av vattenbaserad färg, dessa har en vinyl mix i stället för akrylharts. Fläcken kan därför tas bort på liknande sätt. Använd ett milt och neutralt tvättmedel med ljummet vatten för att försiktigt torka bort fläcken. Växla till rent vatten och torka med en svamp för att suga upp fläcken. Upprepa hela proceduren om det behövs.

Ett annat sätt att ta itu med fläcken är att torka med en handduk och sedan spraya den med vatten samtidigt som du dammsuger den. Efter att skrubbat med en rengöringsvätska med en mjuk borste på fläcken, spraya över vatten och dammsug igen.

Om färgen är torr 
Ha tålamod och försök att ta bort så mycket som du kan med något som en smörkniv eller ett rakblad. Spraya en citrus-baserad rengörare, vänta några minuter och torka rent mattan. Ta bort återstående lös färg med pincett eller med din hand. Rengör med ett neutralt rengöringsmedel, skölj med vatten och torka den torr.

Flyttstäda – Så gör du det själv

Flyttfirman är nu klara och du har endast ett fåtal dagar innan du måste vara ute ur ditt hem, kanske sålde du det, kanske hyrde du det och hyresvärden har någon ny som flyttar in, hur som helst är det ditt ansvar att flyttstäda det, om du inte anlitar en städfirma för flyttstäd förstås. Jag har flyttat så många gånger och jag tror att jag ärligt talat kan säga att det här är den del av att flytta jag gillar minst, packa och packa upp är en plåga, och om huset du flyttar in i har stått tomt ett tag måste du även städa där. Men när dina möbler är ute vill du bara stänga dörren och säga adjö, men då måste du stanna och städa… Förhoppningsvis kan jag ge dig några tips över hur du kan göra det så snabbt och effektivt som möjligt så att processen inte verkar ta slut.

Flyttstädning Av Hemmet Du Precis Flyttade Ut Ur

så utför du en grundlig flyttstädning själv

Nåväl, som jag alltid gillar att säga, låt oss starta från topp till botten, ta tag i den där stora dammvippan eller kanske även dammsugaren med en lång slang och rengör tak och hörn, garderober och lådor, rengör även väggarna och fönstren och sedan golvet. Arbeta rum för rum, övervåningen först förstås, och rum ter längst ifrån trappen. När ett rum är klart, stäng dörren och fortsätt till nästa, och lämna övervåningens badrum till sist, personligen föredrar jag att städa badrummen sist av allt. När övervåningens rum är klara städa då hallen, dammsug taket för att få rent från damm och spindelväv, damma även väggarna och golvlisterna, sedan dörrarna och golvet.

Därefter följer trappen, bortsett från badrummet anser jag att den är den största plågan att städa, då trappstegen ibland har så små utrymmen att du knappt kan komma åt och städa dem, dock stora nog att stora mängder damm och smuts kan samlas där. Använd en trasa så gott du kan när du rengör handräcket och stolparna, och varje steg ända tills du når botten på trappen, vilket kan vara en riktig ryggbrytare om du inte är försiktig.

Efter det skulle jag börja med rummen på nedervåningen längst ifrån framdörren, för mig skulle det vara vardagsrummet, eller, egentligen köket men eftersom det också har en dörr som går ut skulle jag blockera av köket och städa det sist. För vardagsrummet, greppa återigen din pålitliga dammsugare och städa rent från spindelväv och damm, rengör väggarna och fönstren. Vi har en eldstad så den vill du gärna rengöra noggrant. Rengör golven och gå vidare, gör samma med matsalen och hallen för att sedan gå ut.

Rengöring Vitvaror

Gå in igen genom bakdörren i köket som sällan används och börja arbeta på köket, beroende på vilka vitvaror som stannar behöver du rengöra ordentligt. Om spisen, diskmaskinen, och kylskåpet stannar måste du rengöra dem tills att de ser ut som nya. Också, om du kan koppla ur alla kablar först, flytta fram dem så att du kan dammsuga bakom, du blir förvånad för även de nyaste hemmen hur mycket damm och smulor som samlas där bakom. Rengör även alla kökslådor och köksskåp, väggar och golv för att sedan gå ut.

Slutligen, med rena fötter, gå tillbaka till badrummen, öppna fönstren, rengör taken, väggarna, duschen, tvättstället, toaletten, golven och medicinskåpet. Rengör fönstren, och förhoppningsvis var det allt. Också, ett trick jag gillar att använda när jag rengör huset är att låsa alla dörrar så att barnen inte kan springa in och ut, en barnvakt vore det bästa. Jag ger även min make uppgiften att rengöra dörrarna utomhus, verandan, uppfarten, gräsmattan och bakgården, den som flyttar in efter vill att utsidan av huset ska vara lika rent som insidan. Förhoppningsvis har detta hjälpt dig och om du kan hålla barnen borta och börja tidigt bör du bli klar på en dag!

Artikel av Maud på Billig Flyttstädning Stockholm

Städa badrummet – Städtipsbloggen

Städa badrummet för att få en blänkande resultat

Badrummen kan ofta vara en av de mest utmanande rum i ett hushåll att hålla rena. Det är utan tvekan på grund av detta som regelbunden skötsel och underhåll ofta föreslås av experter. Det är därför bäst att veta hur man ska städa badrummet för att förhindra sig själv från att behöva rengöra det när det är extremt smutsig – och vi verkligen inte vill göra det! Ju mer vi håller efter vårt badrum det mindre chans har det att bli smutsig, och ju snabbare kan vi gå vidare med vår dag.

städtips på att städa badrummet

Innan vi börjar rengöringen det är bäst att ha alla de rengöringsmedel som vi behöver till hands, och redo. Du kan göra detta genom att köpa en korg att lagra alla de rengöringsmedel som du använder för att städa badrummet. Just detta steg enbart sparar du en hel del tid som du annars skulle spendera, trampande runt i huset letande efter rätt rengöringsmedel. Ta din korg och du är redo att städa! Vad du bär inuti din korg kommer att vara upp till dig, men de vanligaste rengöringsobjekten att ha är:

o Gummihandskar

o Skrubbsvampar

o Skurborste

o Dammtrasor

o Pappershanddukar

o Golvrengöring

o Våtmopp

o Fönsterputs

o Allrent

o Toarent

o Avkalkande medel

När du är förberedd med din städning kommer nästa sak du vill vara säker på att du gör för att förbereda att städa badrummet. Ta bort eventuella föremål som belamrar bänkskivor, några kläder eller handdukar som hänger där, och alla klädkorgar som du kan ha. Alla objekt som är på bänkar måste bort, liksom eventuella mattor som kan vara på golvet. Vi vill minska badrummet till sitt minimum för effektiv rengöring av badrummet. När allt har tagits bort är det dags att börja städa.

När badrummet har förberetts föreslår jag ofta de som frågar mig var de ska börja att de skall börja med det som de minst vill rengöra. Varför göra på det här sättet? Vid städning av områden vi inte gillar att städa, vare sig det är svårt eller inte, gör vi det oftast svårare än det egentligen är på grund av det blotta faktum att vi hatar städa badrummet. Få de svåraste delarna gjort och överstökat lämnar endast de enklare kvar och tillåter oss att få badrummet gjort snabbare.

Jag börjar själv med badkaret först på grund av mängden smuts som samlas där som tvålrester och mögel. För att ge badkaret en grundlig skrubb börjar jag först med ett icke-slipande rengöringsmedel men det bör anpassas efter vad du har för typ av badkar. Svagt slipmedel för emalj, icke-slipande för akryl och glasfiber. Jag sedan låta medlet sitta en liten stund för att se till att det verkligen får verka. Sedan tar du antingen en svamp eller rengöringsduk och ge badkaret en grundlig skrubb och se till att få alla sprickor, väggar, runt avloppet, kranen, och överallt där smutts byggs upp. När badkaret har rengjorts och sanerats, skölj ur det med varmt vatten. Det varma vattnet hjälper till att bryta loss smutsen ifall någon av de smutspartiklarna håller fast för brinnande livet. Upprepa sköljningen tills det är rent nog för att passa dig och gå vidare till nästa område.

Nästa i raden kommer vi att ta hand om toaletten. Utsidan av toalettstolen är ganska lätt att rengöra och kräver ofta bara en grundlig avtorkning med ett allrengöringsmedel. Toaletten tank, sits, och ytterkanten kan rengöras på detta sätt. Nästa vi vill rengöra är insidan toalettstolen och detta kommer att kräva ett tyngre rengöringsmedel som en pulveriserad eller flytande toalettrenare. Spraya flytande rengöringsmedel och låt det sitta en stund för att låta medlet verka. Använd sedan en borste för att skrubba skålen ordentligt och se till att få under kanten också. Spola toaletten när du är klar.

Efter toaletten och badkaret har rengjorts låt oss gå vidare till handfat och kranar. Handfat och kran kan lätt tas om hand om genom att tillämpa ett allrengöringsmedel till den inre delen, kran och vattenblandare. Torka av hanfatet med en svamp, och trasa för kran och knoppar. Om handfatet behöver lite mer av en grundlig rengöring använder ett pulveriserat rengöringsmedel som Ajax och skrubba med en slipande svamp.

Efter handfatet ska vi rengöra speglarna. Speglar är förmodligen den enklaste delen av varje badrum och kräver lite arbete för en trevlig ren spegel. För speglar kan du använda vanlig fönsterputs och en mikrofiberduk, tvätta dem uppifrån och ned i små cirkelrörelser. Om du föredrar en alternativ lösning så använd ättika blandat med en halv lösning av vatten. Se till att alltid använda din dammsugare till att rengöra din putsduk först innan du torkar av spegeln. Om du använder rengöringsmedel direkt på spegeln det kan orsaka svart kant, och sippra igenom och skada uppbackning av spegeln.

Det sista området är golvet. Beroende på vilken typ av golv du har kan du behöva en viss typ av rengöringsmedel. Varje affär som säljer hem rengöringsprodukter har vad du behöver. Nästa steg är naturligtvis att tvätta golv med hjälp av en mopp antingen i tyg eller med en svamp för lite mer av en grundlig rengöring. När du har rengjort golvet låta badrummet stå en liten tid för att torka. Se till att ha rummet ordentligt ventilerat genom att öppna ett fönster eller slå på badrumsfläkten.