Städa badrummet – Städtipsbloggen

Städa badrummet för att få en blänkande resultat

Badrummen kan ofta vara en av de mest utmanande rum i ett hushåll att hålla rena. Det är utan tvekan på grund av detta som regelbunden skötsel och underhåll ofta föreslås av experter. Det är därför bäst att veta hur man ska städa badrummet för att förhindra sig själv från att behöva rengöra det när det är extremt smutsig – och vi verkligen inte vill göra det! Ju mer vi håller efter vårt badrum det mindre chans har det att bli smutsig, och ju snabbare kan vi gå vidare med vår dag.

städtips på att städa badrummet

Innan vi börjar rengöringen det är bäst att ha alla de rengöringsmedel som vi behöver till hands, och redo. Du kan göra detta genom att köpa en korg att lagra alla de rengöringsmedel som du använder för att städa badrummet. Just detta steg enbart sparar du en hel del tid som du annars skulle spendera, trampande runt i huset letande efter rätt rengöringsmedel. Ta din korg och du är redo att städa! Vad du bär inuti din korg kommer att vara upp till dig, men de vanligaste rengöringsobjekten att ha är:

o Gummihandskar

o Skrubbsvampar

o Skurborste

o Dammtrasor

o Pappershanddukar

o Golvrengöring

o Våtmopp

o Fönsterputs

o Allrent

o Toarent

o Avkalkande medel

När du är förberedd med din städning kommer nästa sak du vill vara säker på att du gör för att förbereda att städa badrummet. Ta bort eventuella föremål som belamrar bänkskivor, några kläder eller handdukar som hänger där, och alla klädkorgar som du kan ha. Alla objekt som är på bänkar måste bort, liksom eventuella mattor som kan vara på golvet. Vi vill minska badrummet till sitt minimum för effektiv rengöring av badrummet. När allt har tagits bort är det dags att börja städa.

När badrummet har förberetts föreslår jag ofta de som frågar mig var de ska börja att de skall börja med det som de minst vill rengöra. Varför göra på det här sättet? Vid städning av områden vi inte gillar att städa, vare sig det är svårt eller inte, gör vi det oftast svårare än det egentligen är på grund av det blotta faktum att vi hatar städa badrummet. Få de svåraste delarna gjort och överstökat lämnar endast de enklare kvar och tillåter oss att få badrummet gjort snabbare.

Jag börjar själv med badkaret först på grund av mängden smuts som samlas där som tvålrester och mögel. För att ge badkaret en grundlig skrubb börjar jag först med ett icke-slipande rengöringsmedel men det bör anpassas efter vad du har för typ av badkar. Svagt slipmedel för emalj, icke-slipande för akryl och glasfiber. Jag sedan låta medlet sitta en liten stund för att se till att det verkligen får verka. Sedan tar du antingen en svamp eller rengöringsduk och ge badkaret en grundlig skrubb och se till att få alla sprickor, väggar, runt avloppet, kranen, och överallt där smutts byggs upp. När badkaret har rengjorts och sanerats, skölj ur det med varmt vatten. Det varma vattnet hjälper till att bryta loss smutsen ifall någon av de smutspartiklarna håller fast för brinnande livet. Upprepa sköljningen tills det är rent nog för att passa dig och gå vidare till nästa område.

Nästa i raden kommer vi att ta hand om toaletten. Utsidan av toalettstolen är ganska lätt att rengöra och kräver ofta bara en grundlig avtorkning med ett allrengöringsmedel. Toaletten tank, sits, och ytterkanten kan rengöras på detta sätt. Nästa vi vill rengöra är insidan toalettstolen och detta kommer att kräva ett tyngre rengöringsmedel som en pulveriserad eller flytande toalettrenare. Spraya flytande rengöringsmedel och låt det sitta en stund för att låta medlet verka. Använd sedan en borste för att skrubba skålen ordentligt och se till att få under kanten också. Spola toaletten när du är klar.

Efter toaletten och badkaret har rengjorts låt oss gå vidare till handfat och kranar. Handfat och kran kan lätt tas om hand om genom att tillämpa ett allrengöringsmedel till den inre delen, kran och vattenblandare. Torka av hanfatet med en svamp, och trasa för kran och knoppar. Om handfatet behöver lite mer av en grundlig rengöring använder ett pulveriserat rengöringsmedel som Ajax och skrubba med en slipande svamp.

Efter handfatet ska vi rengöra speglarna. Speglar är förmodligen den enklaste delen av varje badrum och kräver lite arbete för en trevlig ren spegel. För speglar kan du använda vanlig fönsterputs och en mikrofiberduk, tvätta dem uppifrån och ned i små cirkelrörelser. Om du föredrar en alternativ lösning så använd ättika blandat med en halv lösning av vatten. Se till att alltid använda din dammsugare till att rengöra din putsduk först innan du torkar av spegeln. Om du använder rengöringsmedel direkt på spegeln det kan orsaka svart kant, och sippra igenom och skada uppbackning av spegeln.

Det sista området är golvet. Beroende på vilken typ av golv du har kan du behöva en viss typ av rengöringsmedel. Varje affär som säljer hem rengöringsprodukter har vad du behöver. Nästa steg är naturligtvis att tvätta golv med hjälp av en mopp antingen i tyg eller med en svamp för lite mer av en grundlig rengöring. När du har rengjort golvet låta badrummet stå en liten tid för att torka. Se till att ha rummet ordentligt ventilerat genom att öppna ett fönster eller slå på badrumsfläkten.