Ska du flytta? Tips när du ska välja en bra flyttfirma i Stockholm

Oavsett var du än är, gäller samma grundläggande principer när du väljer en lämplig kommersiell flyttfirma inför din flytt. Du behöver hitta ett flyttföretag som är effektivt, professionellt och pålitligt. Du vill att den kommunikation som sker mellan er ska vara så bekväm och så smidig som möjligt redan från början.

Tips när du ska välja en bra kommersiell flyttfirma

När du letar efter en kommersiell flyttfirma för en kommande flytt, be om referenser från de flyttfirmorna du pratar med. Kontakta deras kunder för att ta reda på om deras flytt hanterades på ett professionellt sätt och till deras fullständiga tillfredsställelse. Att ta emot recensioner för det arbete som företaget utför kan hjälpa dig att fatta rätt beslut. Sök även på nätet för att få fler referenser.

Diskutera med chefen eller representanten från den kommersiella flyttfirman hur flytten ska ske. Du vill att det ska vara så lite stillestånd som möjligt när dagen att flytta kommer. Du måste låta alla dina kunder veta i förväg vilken tidpunkt flytten kommer att inträffa. Du som flyttar måste också meddela företaget om din nya adress och när allt går att flytta dit. Det är så viktigt att jobba med personalen som sköter tjänsten för att planera så strategiskt som möjligt. Du vill vara säker på att den tidsram som du satt kommer att följas så nära som möjligt och på så vis effektivisera arbetet.

hur hittar man bäst flyttfirma i Stockholm?

När du packar upp dina lådor markerar du och märker dem korrekt utefter vad som ska vart. Detta säkerställer att när de kommer fram till rätt destination, kommer de att placeras i rätt kontor eller på rätt plats. Det är en bra idé att fråga var och en av dina anställda att packa upp innehållet på sina egna skrivbord samt deras egen kontorsutrustning och tillbehör för att minimera förvirring. Det kan till och med vara en smart idé att låta din personal ta egna ägodelar till det nya kontoret. Detta kommer att bidra till mindre arbete för den kommersiella flyttfirman och det kommer också göra dina anställda mer bekanta med förändringen i arbetsmiljön.

Titta runt i din befintliga kontorsmiljö innan flyttgubbarna dyker upp och bestäm vilken utrustning som ska lastas in på lastbilen först, detta för att spara tid. Beroende på hur mycket utrustning du har, kan kranar behöva användas. Prata över dessa saker med flyttfirman och de kommer att kunna låta dig veta vilken del du kan spela i packnings- och lastningsprocessen. De kan också berätta vad de kommer att kunna leverera för flytten och vilka specifika uppgifter som ska utföras av dem.

Det vore klokt att placera en anställd till dig på den gamla arbetsplatsen för att övervaka det arbete som äger rum där, samt att tilldela en i de nya lokalerna. Dessa individer kan göra vad som behövs för att hjälpa kunder, hjälpa flyttgubbarna att göra sitt jobb osv. Det finns mycket för den kommersiella flyttfirman som ska göras, och ju mer du kan göra för att hjälpa processen tillsammans med dem desto bättre.

Om du behöver hjälp med flyttstädningen – kontakta oss för bäst flyttstädning i Stockholm!