hemmagjorda rengöringsmedel med ättiksprit och citron

Hemmagjorda rengöringsmedel du enkelt kan fixa själv

Gör-det-själv rengöringsmedel för när städtjänster inte är en möjlighet

Att hålla ett hus rent kan ofta vara svårare än det låter. Vardagslivets många olika ansvar kommer ibland i vägen och gör det väldigt svårt att hålla huset ens i närheten av så som du skulle vilja ha det. Dessutom, vem vill spendera all sin fritid lutad över diskbänken och försöka få bort de där svåra fläckarna? Nästa gång oredan känns ohanterbar så kan du använda dessa hjälpsamma rengöringstips för att ta hand om de lättare sysslorna och lämna den största oredan till en prisvärd städfirma i Stockholm!

Ättiksprit fixar de flesta fläckarna

Ett av de bästa vapnen i din desinficeringsarsenal kan du hitta direkt under din diskho. Vinäger har nästintill oändligt med användningsområden runt om i hemmet och kombinerat med andra ingredienser kan det göra några av de svåraste jobben busenkla. Bara genom att spraya det över kakel och duschdraperi för att sedan torka av det tar bort enklare mögelproblem. Skapar dina husdjur en illaluktande oreda? Blanda en del vinäger med tre delar vatten och badda det påverkade området för att neutralisera doften och rengöra mattan. Du kan även slänga in några teskedar med ditt diskmedel, för att skrubba extra rent när du diskar.

Citron har en mängd användningsområden

Har du en extra citron i grönsakslådan i kylen? Fruktens citrussyra ger en bred mängd desinficerande möjligheter! Bara genom att skrubba en halv citron över smutsiga köksytor och spishällar och låta juicen ligga kvar kommer lösa upp de flesta fläckar och märken på nolltid. Det samma kan du göra för att göra rent koppar, mässing, skärbrädor i trä och till och med kläder. Om du inte gillar blekmedel så kan du bara blanda ett halvt glas citronjuice med varmt vatten och sedan låta dina plagg ligga i blandningen i minst en timma innan du tvättar så hjälper du dina kläder bli extra ljusa.

Hemmagjord möbelpolish

Har du kvar den andra halvan av citronen? Kläm ur den i en behållare och blanda med en matsked olivolja och vatten. Voila! Nu har du en hemmagjord möbelpolish. Torka enkelt av dina trästolar och bord och bespara dig huvudvärken med att leta efter medlet du köpte i butik för länge sedan. Lösningen har begränsad hållbarhet, så se till att du slänger det som är kvar när du är färdig.

Okej, nu när sakerna i ögonhöjd är städade börjar det se ljusare ut. Nej, nu är det faktiskt dags att titta ovanför dig. Med stor sannolikhet behöver din takfläkts blad dammas ordentligt. Det kan ofta vara en av de jobbigaste och mest allergiframkallande sysslorna i huset. Nästa gång, istället för att använda en dammvippa så kan du bara trä över ett örngott på varje blad och skrubba dem rena. Dina ögon och näsa kommer tacka dig för att de slipper få massa dammrester i sig. Efteråt kan du bara kasta in örngotten i tvättmaskinen och använda citron-tricken för dubbel verkan!

Eftersom vi tar hand om de ytor som är svåra att nå, så kan du ta ett gäng tops för att göra rent utrymmena runt dina fönster. Dessa utrymmen har tidigare varit omöjliga men nu gör du dem enkelt när du har lite tid över. Se bara till så att du slänger dem i soporna när du är färdig.

Att boka in en professionell städfirma är ibland oundvikligt men för att ta hand om de små sakerna kan du enkelt hitta gör-det-själv inspiration runt hemmet!