Flyttstäda – Så gör du det själv

Flyttfirman är nu klara och du har endast ett fåtal dagar innan du måste vara ute ur ditt hem, kanske sålde du det, kanske hyrde du det och hyresvärden har någon ny som flyttar in, hur som helst är det ditt ansvar att flyttstäda det, om du inte anlitar en städfirma för flyttstäd förstås. Jag har flyttat så många gånger och jag tror att jag ärligt talat kan säga att det här är den del av att flytta jag gillar minst, packa och packa upp är en plåga, och om huset du flyttar in i har stått tomt ett tag måste du även städa där. Men när dina möbler är ute vill du bara stänga dörren och säga adjö, men då måste du stanna och städa… Förhoppningsvis kan jag ge dig några tips över hur du kan göra det så snabbt och effektivt som möjligt så att processen inte verkar ta slut.

Flyttstädning Av Hemmet Du Precis Flyttade Ut Ur

så utför du en grundlig flyttstädning själv

Nåväl, som jag alltid gillar att säga, låt oss starta från topp till botten, ta tag i den där stora dammvippan eller kanske även dammsugaren med en lång slang och rengör tak och hörn, garderober och lådor, rengör även väggarna och fönstren och sedan golvet. Arbeta rum för rum, övervåningen först förstås, och rum ter längst ifrån trappen. När ett rum är klart, stäng dörren och fortsätt till nästa, och lämna övervåningens badrum till sist, personligen föredrar jag att städa badrummen sist av allt. När övervåningens rum är klara städa då hallen, dammsug taket för att få rent från damm och spindelväv, damma även väggarna och golvlisterna, sedan dörrarna och golvet.

Därefter följer trappen, bortsett från badrummet anser jag att den är den största plågan att städa, då trappstegen ibland har så små utrymmen att du knappt kan komma åt och städa dem, dock stora nog att stora mängder damm och smuts kan samlas där. Använd en trasa så gott du kan när du rengör handräcket och stolparna, och varje steg ända tills du når botten på trappen, vilket kan vara en riktig ryggbrytare om du inte är försiktig.

Efter det skulle jag börja med rummen på nedervåningen längst ifrån framdörren, för mig skulle det vara vardagsrummet, eller, egentligen köket men eftersom det också har en dörr som går ut skulle jag blockera av köket och städa det sist. För vardagsrummet, greppa återigen din pålitliga dammsugare och städa rent från spindelväv och damm, rengör väggarna och fönstren. Vi har en eldstad så den vill du gärna rengöra noggrant. Rengör golven och gå vidare, gör samma med matsalen och hallen för att sedan gå ut.

Rengöring Vitvaror

Gå in igen genom bakdörren i köket som sällan används och börja arbeta på köket, beroende på vilka vitvaror som stannar behöver du rengöra ordentligt. Om spisen, diskmaskinen, och kylskåpet stannar måste du rengöra dem tills att de ser ut som nya. Också, om du kan koppla ur alla kablar först, flytta fram dem så att du kan dammsuga bakom, du blir förvånad för även de nyaste hemmen hur mycket damm och smulor som samlas där bakom. Rengör även alla kökslådor och köksskåp, väggar och golv för att sedan gå ut.

Slutligen, med rena fötter, gå tillbaka till badrummen, öppna fönstren, rengör taken, väggarna, duschen, tvättstället, toaletten, golven och medicinskåpet. Rengör fönstren, och förhoppningsvis var det allt. Också, ett trick jag gillar att använda när jag rengör huset är att låsa alla dörrar så att barnen inte kan springa in och ut, en barnvakt vore det bästa. Jag ger även min make uppgiften att rengöra dörrarna utomhus, verandan, uppfarten, gräsmattan och bakgården, den som flyttar in efter vill att utsidan av huset ska vara lika rent som insidan. Förhoppningsvis har detta hjälpt dig och om du kan hålla barnen borta och börja tidigt bör du bli klar på en dag!

Artikel av Maud på Billig Flyttstädning Stockholm